Pse adoleshentët nuk duhet të dehen kurrë?

Prishtinë | 22 Jan 2024 | 02:58 | Nga Ekonomia Online

Pija redukton indet e trurit në rajonet që lidhen me arsyen, logjikën, zgjidhjen e problemeve, planifikimin dhe kujtesën, thotë një studim i ri.

Hulumtuesit besojnë se pirja e sasive të mëdha të alkoolit, ndërsa truri është ende duke u maturuar mund të dëmtojë sistemin nervor e një personi dhe të rrisin rrezikun e tyre të alkoolizmit.

Autorja e studimit Anita Cservenka nga Oregon State University,thotë: “Adoleshenca është një kohë kur truri është ende në maturim, duke përfshirë jo vetëm zhvillimin biologjik, por edhe maturimin e sjelljeve psikosociale.”

Këto ndryshime të trurit, si pasojë e përdorimit të alkoolit gjatë adoleshencës, mund të rezultojë në rritje të rrezikut për alkoolizimin më vonë në jetë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme