Dy shenja që tregojnë se keni mungesë hekuri në gjak

Prishtinë | 18 Mar 2023 | 23:36 | Nga

Rreth 9% e grave vuajnë nga mungesa e hekurit dhe për më tepër nuk janë as në dijeni.

Hekuri është një mineral që merr pjesë në shumë funksione metabolike ndaj niveli i ulët i tij mund të shoqërohet me jo pak probleme shëndetësore.

Lodhje kronike

Trupi e përdor hekurin për të krijuar homoglobinën, substancën e gjendur tek qelizat e kuqe të oksigjenit që transmetojnë oksigjenin. Është mungesa e hekurit ajo që na bën të ndihemi të lodhur, pasi qelizat nuk furnizohen me gjak.

Kjo gjendje është gjithashtu shkaku i mospërqendrimit dhe mungesës së dëshirës për të bërë gjëra.

Lëkurë e zbehtë

Kjo është gjithashtu një shenjë e një numri të ulët të qelizave të kuqe të gjakut.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme