Femrat janë lidere më të mira sesa meshkujt

Prishtinë | 03 Dhj 2022 | 20:14 | Nga Ekonomia Online

Një studim i ri ka arritur në përfundimin se femrat janë lidere më të mira sesa meshkujt. Studimi ka vlerësuar personalitetin dhe karakteristikat e përafërsisht 3,000 menaxherëve.

Në pothuajse të gjitha fushat dhe aspektet, ata kanë konkluduar se femrat janë lidere shumë më të mira sesa meshkujt.

Femrat janë treguar më të mira sesa meshkujt në katër nga pesë kategoritë të cilat hulumtuesit i kanë studiuar: komunikimin e qartë dhe iniciator; në hapuri dhe aftësisë për të shpikur gjëra të reja; në përkrahje dhe shoqëri; dhe në menaxhment metodik.

Sidoqoftë, hulumtuesit gjithashtu kanë deklaruar se meshkujt janë më të mirë sesa femrat në ballafaqimin me stresin dhe kanë treguar nivele më të larta të stabilitetit emocional.

Shpresojmë se rezultatet e këtyre studimeve do t’i ndryshojnë normat e vendeve të punës dhe kompanive të ndryshme.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme