Fitorja tronditëse e Greqisë në EURO 2004, ekipi po përgatitet për diçka të madhe në 20-vjetorin e kësaj arritjeje

Prishtinë | 04 Kor 2024 | 12:14 | Nga Ekonomia Online

A ishte vërtet 20 vjet më parë? Triumfi i jashtëzakonshëm i Greqisë në EURO 2004 ende spikat si ndoshta shqetësimi më i madh në një turne të madh ndërkombëtar, një arritje mahnitëse që nuk ka humbur kurrë fuqia e saj për të tronditur.

Dellas ishte në zemër të palës greke, e cila sfidoi pritshmëritë në Portugali. Një shkëmb në pjesën e pasme në formacionin e ashpër të Otto Rehhagel, ai gjithashtu nuk mund ta besojë se sa kohë ka kaluar që kur ai dhe shokët e tij të skuadrës për Greqinë në EURO 2004 sunduan kontinentin.

“Personalisht më duket sikur ka ndodhur vetëm dje”, shpjegon 48-vjeçari. “Ndonjëherë, mendoj se çdo grek që e ka përjetuar dhe e ka përjetuar atë, e kujton atë sikur ka ndodhur dje.”

“Unë mendoj se çdo grek që e ka përjetuar atë, e kujton sikur të kishte ndodhur dje”, tha Dellas.

Ndoshta kjo është e natyrshme kur mezi dilni nga shtëpia pa u ndalur nga mbështetësit, por edhe vetë fituesit e trofeut kanë bërë të pamundurën për të mbajtur gjallë magjinë e asaj vere.

“Të gjithë lojtarët e ekipit janë ende në kontakt”, thotë Dellas. “Ne jemi ende aktivë dhe kemi krijuar një OJQ të quajtur Champions for Life, e cila synon të ndihmojë njerëzit dhe të kryejë punë bamirësie në të gjithë komunitetin. Ne ende mblidhemi shpesh dhe kemi mbetur shumë aktivë gjatë viteve. Në 20 vjetorin, ne po përgatisim diçka të madhe”. /uefa

Të ngjashme