Fraza që ju ndihmojnë të merreni me persona problematikë

Prishtinë | 29 Jan 2023 | 22:27 | Nga Ekonomia Online

Vështirësia tek njerëzit mund të marrë shumë forma.

David Brown përshkruan lloje të tilla si kontrollues, perfeksionistë, krijues, agresivë dhe nënshtrues.

Por është e rëndësishme të mbani mend që çdo person ndonjëherë mund të jetë i padurueshëm dhe ju mund të parandaloni keqkuptimet duke përdorur disa fjalë të thjeshta.

Ne po ju tregojmë si të zgjidhni një konflikt me sukses dhe të gjeni fraza që mund t’ju ndihmojnë të merreni me një person problematik.

Tregoni që e kuptoni dhe kërkoni që të dëgjoni më shumë nëse një person është i zemëruar ose i mërzitur – Për të ulur tensionin dhe për ta bërë një person të ndjehet më i qetë, mund të përdorni empati. Mendoni për personin me të cilin po flisni dhe plotësoni fjalinë me: “Nuk duhet të jetë e lehtë” Gjithashtu fraza, “Unë e kuptoj” nuk funksionon gjithmonë. Është më mirë të thuash, “Për t’ju kuptuar edhe më mirë, më tregoni më shumë”.

Thuaj fjalë mirënjohjeje – Nëse duhet t’i tregoni të dashurit tuaj se ai duhet të bëjë diçka më shumë ose keni nevojë për kolegun tuaj për të ripunuar diçka, filloni me vlerësimin duke thënë: “Unë vërtet vlerësoj atë që bëni. Ju keni bërë këtë pjesë të përkryer. Ka disa gjëra që mund të përmirësohen. Le të punojmë në të”.

Bëhuni më të butë me fjalët tuaja në vend që ta nxisni një person – Mos e nxisni një person nëse dëshironi diçka. Është më mirë të provosh një qasje “të butë”. Për shembull, nëse shoqja juaj është e lirë dhe keni nevojë që ajo të shkojë me ju për të blerë një fustan të ri por ajo përton të vijë me ju, thoni, “Do të doja që ju të vini me mua. Fatkeqësisht, unë nuk mund të zgjedh një fustan vetë”.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme