Gabimet më të shpeshta në vendin e punës

Prishtinë | 30 Jan 2023 | 07:17 | Nga Ekonomia Online

Studimet kanë treguar se produktiviteti në punë rritet, kur marrdhëniet janë të mira. Por, shpesh na ndodh që pa qëllim të bëjmë gabime, të cilat mund t’i kalojmë pa i vënë re. Këto gabime ndoshta nuk mund të jenë shumë të mëdha, por tek njerëzit detajistë mund të duken paksa të tepruara.

Në këtë artikull do të lexoni disa nga gabimet dhe mënyrën se si duhet t’i menaxhoni ato:

Harroni emrat

Rekomandohet që t’i thërrisni njerëzit në emër që nga momenti që i takoni, sepse në këtë mënyrë ju do ta memorizoni më mirë emrin dhe njëkohësisht do të tregoni respekt për personin tjetër.

Nuk sillni ushqime

Nëse do të bësh diçka të mirë për kolegët dhe të fitosh reputacionin si “njeri i mirë”, sill disa ushqime të mira dhe ndaji me ta.
Nuk është e thënë të gatuash vetë për ta. Edhe disa biskota të blera bëjnë punë. Dhe nëse kjo bëhet traditë për të gjithë ekipin, asnjëherë nuk do të ndiheni të uritur gjatë punës.

Keni ndrojtje për të shtuar kolegët në rrjetet sociale

Nëse dëshironi të mësoni më shumë për kompaninë ku punoni dhe të lidheni me kolegët, duhet të zbuloni më shumë për interesat dhe arritjet e tyre. Në këtë mënyrë, ju do të gjeni pika të përbashkëta apo tema për të nisur një bisedë. E rëndësishme është të mos merreni me thashetheme.

Flisni shumë

Sigurisht, do të ishte e shkëlqyer nëse kolegët do të pëlqenin menjëherë, por nëse jeni këmbëngulës do t’i largoni ata nga vetja. Studiojini mirë ata që punojnë me ju. Duhet të zhvilloni një mënyrë për të komunikuar me çdo person, sepse disa janë më të afrueshëm, e të tjerë më pak. Mos u përpiq të bësh miq menjëherë. Mos ndaj shumë detaje personale, të tilla biseda nuk është mirë të zhvillohen në punë.

Nuk bëni komplimente

Nëse jepni komplimente të sinqeta për aftësitë dhe talentet e kolegëve, pa bërë lajka, ju do të vlerësoheni si një njeri i hapur dhe i mirë. Dy gjërat më të rëndësishme janë sinqeriteti dhe thjeshtësia. Dhe është më mirë të shmangni komplimente që mund të keqkuptohen. Komplimenti për punën e kolegëve dhe komplimenti për ngjyrën e syve të tyre janë 2 gjëra shumë të ndryshme.

Kujdes me gjuhën e trupit

Gjuha e trupit është shumë e rëndësishme në çdo komunikim. Ne pa dashur mund të dërgojmë sinjale të gabuara te kolegët. Këto sinjale i bëjnë ata të ndalojnë komunikimin me ne në një mënyrë shoqërore. Nëse dëshironi të lini një përshtypje të mirë tek njerëzit me të cilët komunikoni, veproni kështu: Shikojeni në sy personin me të cilin flisni, rrini drejt kur komunikoni, buzëqeshni me mirësjellje, mos bëni shenja identifikuese…

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme