Harta e dhimbjes

Prishtinë | 26 Pri 2023 | 19:23 | Nga Ekonomia Online

(Nga Shkelzen Halimi)

në udhëtimin tonë të humbur
të falim edhe pak dashuri
sa për ta mbuluar urrejtjen
që na ndjek me sy të përgjakur

ta kapërcejmë
lumin e shterur
dhe t’i ndihmojmë Sizifit
ta çojë gurin
deri në majë

nëse e ndiejmë lodhjen
ta shuajmë etjen me ujin kujtim

nëse na zbulohet harta e dhimbjes
t’i këndojmë zemrës
ndonjë serenatë Korçe
dhe ndonjë jare Shkodre
të mbajmë iso rrugës për në Janinë
në Kaçanikun shkëmb e gur
të rënët t’i mbulojmë
me flamur

ta shtrijmë hartën e dhembjes
e ta gjejmë plagën e fshehur
nën hijen e harresës

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme