Krasniqi: Miratimit i Deklaratës Kushtetuese mishëron parimet e barazisë, lirisë dhe demokracisë

Prishtinë | 02 Kor 2024 | 16:26 | Nga Ekonomia Online

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, në 34-vjetorin e Miratimit të Deklaratës Kushtetuese për Kosovën më 2 korrik 1990, tha se kjo datë është një ndër vendimet më të rëndësishme politike e historike të shprehjes së vullnetit të popullit tonë për çlirim dhe pavarësi, përmes një akti politiko-juridik.

“Kjo deklaratë, që mishëron parimet e barazisë, lirisë  dhe demokracisë, i parapriu hartimit dhe miratimit të Kushtetutës së Kaçanikut, si dhe proceseve tjera në përpjekjet e gjata të shtet-formimit dhe shtet-ndërtimit të Kosovës”.

“Mirënjohje për të gjithë delegatët, të cilët përmes kësaj deklarate demonstruan guxim dhe maturi politike duke e shpallur Kosovën njësi të pavarur dhe të barabartë me të gjitha Republikat tjera të ish-Jugosllavisë, ndonëse ndërtesa e Kuvendit ku ata ishin mbledhur, ishte e rrethuar nga policia serbe”, shkroi Krasniqi në postimin e tij në Facebook.

Të ngjashme