Shkencëtarët ringjallin trurin e derrave katër orë pas ngordhjes

Prishtinë | 18 Pri 2019 | 08:02 | Nga Ekonomia Online

Shkencëtarët amerikanë kanë ringjallur pjesërisht trurin e derrave katër orë pas kafshët ishin therur.

Gjetjet mund të nxisin debatin për barrierat midis jetës dhe vdekjes dhe të ofrojnë një mënyrë të re të studimit të sëmundjeve si Alzheimer.

Studimi tregoi se vdekja e qelizave të trurit mund të ndalet dhe madje mund të rivendosen disa lidhje në tru.

Sidoqoftë, nuk kishte sinjale nga truri që do të tregonin vetëdije ose ndërgjegje.

Gjetjet e befasishme e sfidojnë idenë se truri shkon në rënie të pakthyeshme brenda disa minutave nga marrja e gjakut.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme