Përse fëmija i dytë është gjithmonë më i komplikuar se i pari?

Prishtinë | 27 Mar 2024 | 21:22 | Nga Ekonomia Online

Shkencëtarët kanë përgjigjen, “fajtorë” janë prindërit

Studimi i paradokohshëm i cili ka tubuar mijëra familje nga Amerika dhe Danimarka, ka ardhur deri te rezultati që fëmija i dytë i lindur në familje sjell me vete sfida shumë më të mëdha.

Shkencëtarët shtojnë që fjala është për sfidën edhe më të madhe nëse ai fëmijë i dytë është djalë.

Shkencëtari Joseph Doyle, i cili ka udhëhequr studimin, thotë që është më se e sigurt që fëmija i dytë të ketë sjellje më problematike në krahasim me fëmijën e parë.

Dhe jo vetëm kjo, djemtë dytë të lindur për 20 – 40 për qind më vonë në jetë do të kenë problem me disiplinën në shkollë dhe me ligjin në krahasim me djemtë të cilët janë lindur të parët në familje.

Përfundimet e këtilla shpjegohen për shkak të mungesës së kujdesit të cilin prindërit ia ofrojnë fëmijës së dytë.

– Kemi gjetur mjaft dallime në tretmanin prindëror dhe kujdesin i cili i ofrohet fëmijës së dytë e që më vonë shprehen në delikuencën e fëmijës, thonë shkencëtarët.

Edhe para se të filloni të kujdeseni se si do të pengoni fëmijën e dytë, qe disa lajme të mira.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme