Mandarina ndihmon për të trajtuar aneminë

Prishtinë | 03 Qer 2023 | 22:46 | Nga Ekonomia Online

Mandarina përmban vitamina A,B,C, sasi të konsiderueshme hekuri dhe sheqerna.

Është një frut tretës, freksues dhe me lëngun e tij mund të bëhet një limonadë shumë e mirë, që është e pranueshme edhe nga stomaku i fëmijëve.

Në mjekësinë popullore përdoren gjethet, frutat, lulet, të cilat kanë po atë përdorim si tek portokalli dhe ndihmojnë sidomos në luftimin e infeksioneve.

Kurimi i anemisëNë sajë të përmbajtjes së vitaminave dhe një sasie të konsiderueshme hekuri, kura me mandarina është shumë efektive në pastrimin e gjakut dhe kurimin e anemisë.

Ajo vazhdon për rreth 1 muaj, duke konsumuar çdo ditë nga 10-15 kokrra mandarina, ose edhe më shumë.

Pastrimi i mykut të zorrëvePër këtë kurë rekomandohet konsumimi në ditë, gjatë 50 ditëve i:5 kokrrave esëll;

4-5 kokrrave në drekë;

3 kokrra pasdite

2 kokrra para gjumit.

Të ngjashme