Për suksesin nuk mësohet vetëm në libra

Prishtinë | 02 Shk 2023 | 08:38 | Nga Ekonomia Online

Nëse doni të jeni të suksesshëm, mos lexoni vetëm libra të shkruar nga njerëz të suksesshëm sepse historia e tyre nuk do të jetë edhe e juaja.

“Artistët e mirë kopjojnë, por artistët e shkëlqyer vjedhin”, është një shprehjeve të Steve Jobs e cila bëri shumë bujë në momentin që ai e përdori dhe vazhdon edhe në ditët e sotme të jetë shumë e përdorur. Por kur bëhet fjalë për kulturën e një kompanie, është thelbësore të përcaktojmë kufijtë midis imitimit dhe plagjiaturës në momentin që ju vendosni që të krijoni vizionin e kompanisë suaj.

Nëse doni të jeni të suksesshëm, atëherë mjaft lexuat libra të shkruar një njerëz të suksesshëm, sepse historia e tyre nuk do të jetë e juaja.

Leadershipi fillon dhe mbaron me strategjie rritjeje, të cilat pranojnë një mënyrë të menduar ndryshe dhe që i nxisin të tjerët që të gjejnë zgjidhje sa më inovative për probleme të ndryshme.

Nëse edhe ju doni të bëni pjesë ne grupin e atyre kompanive të suksesshme, por pa kopjuar asnjë tjetër, atëherë ju këshillojmë që të ndiqni hapat e mëposhtëm:

Jepini prioritet përmbushjes së objektivit më të rëndësishëm

Nëse një prej objektivave të kompanisë suaj është që të krijoni një kompani ku doni të nxisni një mënyrë të menduar ndryshe nga të tjerët, atëherë ju këshillojmë të punësoni individë që mendojnë ndryshe për të dhënë zgjidhjen për probleme të ndryshme, që sjellin zgjidhje sa më inovative.

Një zgjedhje e tillë rrjedhimisht do të krijojë një mjedis unik dhe të ndryshëm nga konkurrenca, gjithashtu dukë iu diferencuar ju prej tyre.

Tregohuni sa më transparent dhe mos shmangni asnjë sfidë

Nëse ju punoni me grupe pune në vende të ndryshme të botës, atëherë këshillohet që ju t’i mbështesni ata dhe të tregoheni sa më transparent, sepse jo vetëm që do t’ju krijohen shumë probleme, por do ta keni shumë të vështirë për t’i zgjidhur më pas. Nëse ju nuk tregoheni i vëmendshëm dhe i kujdesshëm, atëherë është shumë e lehtë që një projekt të prishet dhe të mos japë rezultat e pritshme.

Maksimizoni delegimin, përshpejtoni suksesin

Një prej problemeve kryesore të shumë kompanive është sepse drejtuesit e tyre çalojnë në delegimin e detyrave të ndryshme, shpeshherë sepse atyre u duket sikur në këtë mënyrë po e dorëzojnë kompaninë e tyrë në duart e dikujt tjetër. Teori kjo jo vetëm e gabuar por edhe që nuk ju lë që ju të ecni përpara në rrugën tuaj të suksesit. Por ju nuk duhet të harroni se kompanitë e suksesshme kanë nga pas një grup të madh pune, sepse ju i vetëm si lider nuk mund ta arrini një gjë të tillë, prandaj këshillohet që të maksimizoni delegimin duke ndikuar në këtë mënyrë edhe në përshpejtimin e suksesit të kompanisë suaj.

Një zgjedhje e tillë rrjedhimisht do të krijojë një mjedis unik dhe të ndryshëm nga konkurrenca, gjithashtu dukë iu diferencuar ju prej tyre.

Tregohuni sa më transparent dhe mos shmangni asnjë sfidë

Nëse ju punoni me grupe pune në vende të ndryshme të botës, atëherë këshillohet që ju t’i mbështesni ata dhe të tregoheni sa më transparent, sepse jo vetëm që do t’ju krijohen shumë probleme, por do ta keni shumë të vështirë për t’i zgjidhur më pas. Nëse ju nuk tregoheni i vëmendshëm dhe i kujdesshëm, atëherë është shumë e lehtë që një projekt të prishet dhe të mos japë rezultat e pritshme.

Maksimizoni delegimin, përshpejtoni suksesin

Një prej problemeve kryesore të shumë kompanive është sepse drejtuesit e tyre çalojnë në delegimin e detyrave të ndryshme, shpeshherë sepse atyre u duket sikur në këtë mënyrë po e dorëzojnë kompaninë e tyrë në duart e dikujt tjetër. Teori kjo jo vetëm e gabuar por edhe që nuk ju lë që ju të ecni përpara në rrugën tuaj të suksesit.

Por ju nuk duhet të harroni se kompanitë e suksesshme kanë nga pas një grup të madh pune, sepse ju i vetëm si lider nuk mund ta arrini një gjë të tillë, prandaj këshillohet që të maksimizoni delegimin duke ndikuar në këtë mënyrë edhe në përshpejtimin e suksesit të kompanisë suaj.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme