Pesë arsye pse punonjësit e humbin motivimin

Prishtinë | 07 Dhj 2023 | 06:48 | Nga Ekonomia Online

Nëse mendoni se jeni drejtues i një ekipi punonjësish të paangazhuar dhe me moral të ulët, më poshtë janë pesë arsye se pse punonjësit tuaj po humbin motivimin.

Mungesa e pjesëmarrjes – Nëse një punonjës ndien që askush nuk është i interesuar tek idetë e tij është e thjeshtë ta humbë motivimin në zyrë.

Dallimet me të tjerët – Një punonjës do të ndihet i respektuar dhe do të ndihet se është trajtuar në mënyrë të drejtë kur bëhet fjalë për pagën, përfitime të tjera dhe sigurinë në punë.

Mungesa e komunikimit me kolegët – Punonjësit janë më të angazhuar kur marrëdhëniet mes tyre janë më të forta dhe produktive.

Mungesa e mirënjohjes – Pavarësisht kontributit të një punonjësi, i madh apo i vogël, ju nuk duhet të kurseheni të shprehni mirënjohjen tuaj.

Paaftësia – Për t’u përshtatur dhe kuptuar objektivat.

Të ngjashme