Reklamat televizive në rënie, rriten ato në internet

Prishtinë | 28 Maj 2023 | 00:09 | Nga Ekonomia Online

Në një epokë ku konsumi i medieve ndryshon gjithmonë, reklamuesit duhet të gjejnë mënyra kreative për të qenë gjithmonë para konsumatorit.

Televizioni ka qenë “graili” i shenjtë i reklamave për dekada të tëra. Por me DVR që u lejon shikuesve të anashkalojnë reklamat e medieve të tjera, duke vjedhur vëmendjen e shikuesve gjatë reklamave që nuk anashkalohen, është bërë shumë e vështirë për reklamuesit që të arrijnë audiencën e tyre në TV.

Këtë vit, industria e reklamave televizive është në rënie që nga recesioni i vitit 2009. Në atë kohë, rënia mund të shpjegohej nga gjendja ekonomike. Por rënia e këtij viti nuk ka këtë justifikim. Njerëzit thjesht nuk shikojnë reklama në nivelin që ata i shikonin dikur.

Një studim i kohëve të fundit sugjeron që përdorimi i Facebook-ut të rritet gjatë reklamave. Studimi, i cili shqyrtoi aktivitetin e Facebook të 537 të anketuarve para, gjatë dhe pas sezonit të një shfaqjeje të madhe televizive, zbuloi atë që tashmë e dinit: Njerëzit kontrollojnë telefonat e tyre gjatë reklamave. Por ajo që mund të jetë e habitshme është që këta të anketuar shpenzojnë më shumë kohë në Facebook gjatë reklamave sesa ata shikonin para dhe pas programit.

Por ka ende shpresë për biznesin e reklamave televizive. Për sa kohë që ekzistojnë sportet, lajmet dhe politika live, do të jetë edhe një audiencë që nuk mund të anashkalojë reklamat gjatë një pushimi komercial. Edhe nëse audienca nuk është e fokusuar në ekranin televiziv gjatë pushimit, ka ende mënyra për reklamuesit që të qëndrojnë para shikuesit.

Studimi sugjeron qartë që nëse markat duan të sigurojnë që reklamat e tyre po shihen nga shikuesit e televizorit, ata duhet të gjejnë një mënyrë për të sinkronizuar reklamat e tyre televizive me mediet digjitale dhe sociale.

Jo vetëm kjo do të rriste gjasat që reklamat të shihen nga shikuesi, por hap mundësi që këto reklama të bëhen shumë më interesante dhe interaktive sesa reklamat tradicionale televizive.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme