Rruga e Kombit po monitorohet përmes makinave inteligjente, shkelësit më të shpeshtë kosovarët

Prishtinë | 04 Qer 2022 | 18:23 | Nga Ekonomia Online

Policia Rrugore në Shqipëri ka gjobitur me qindra shoferë vetëm në 24 orë monitorim në Rrugën e Kombit.

Përveç 331 gjobave, 100 drejtuesve u është pezulluar leja e drejtimin për tejkalim shpejtësie.

Rruga e Kombit është monitoruar përmes makinave inteligjente, radarit automatik dhe patrullat e njësisë, që janë në lëvizje.

Shefi i Njësisë për Sigurinë e Autostradës Milot-Morinë, Gramoz Dafku, thotë se shkelësit më të shpeshtë janë automjetet me targa të Kosovës.

Dafku ka theksuar se po bashkëpunohet me Policinë Kufitare, për të bërë të mundur shlyerjen e masave administrative nga drejtuesit e atyre automjeteve që kanë mundur të ndalohen nga shërbimet e Policisë Rrugore.

Makina inteligjente dhe radarët automatikë kanë monitoruar përsëri qarkullimin e automjeteve në Rrugën e Kombit, në të dy senset e lëvizjes, ku janë skanuar nga makina inteligjente, shpejtësi që varionin nga 135 km/h deri në 195 km/h.

Të ngjashme