Si të kuptosh në 5 minuta nëse duhet të punësosh dikë

Prishtinë | 28 Maj 2023 | 07:35 | Nga Ekonomia Online

Çdo startup duhet të punësojë punonjës, të cilët duhet të jenë të motivuar, përgjegjës dhe të jetë e lehtë për të punuar me ta. Por, mund të jetë e vështirë për të zbuluar këto cilësi në një intervistë pune.

Më poshtë ju njohim me 4 mënyra për të zbuluar menjëherë nëse një kandidat është i përshtatshëm për kompaninë tuaj.

Kërkojuni të përshkruajnë një kohë kur ata ishin të lumtur në punë

Kjo do të zbulojë pikat e forta dhe interesat kryesore të tyre. Gjithashtu do t’ju ndihmojë nëse mjedisi i tyre ideal i punës përputhet me atë të kompanisë tuaj.

Kërkoni integritet, inteligjencë dhe energjinë

Warren Buffet i shpërblen këto tre tipare, mbi të gjitha integritetin e të punësuarit të ri. Për të vlerësuar dikë është integriteti, pyesni për një dilemë etike me të cilën janë përballur dhe si reaguan ata.

Vlerësoni inteligjencën e tyre emocionale

Ish-ekzekutivi i Salesforce Davide Priemer rekomandon kërkimin e aplikantëve: “Nëse keni punuar për konkurrentin tuaj, si do ta trajtoni veten?”. Kandidatët, të cilët janë të vetëdijshëm për dobësitë e tyre duhet t’i përgjigjen lehtë kësaj pyetjeje.

Shikoni për “flamuj të kuq

Jini të kujdesshëm ndaj të intervistuarve që janë të papërgatitur ose të paqartë. Dhe shikoni për gjuhën e trupit që tregon se ata nuk janë me të vërtetë të interesuar në këtë punë. (businessmag.al)

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme