Si të ndërtoni muskuj pa i shkaktuar vetes dëme

Prishtinë | 10 Maj 2024 | 09:07 | Nga Ekonomia Online

Të ushtroni për muskuj është jashtëzakonisht e vështirë, por nëse doni të dini nuk mund ta bëni shumë më të lehtë.

Ju vetëm duhet të siguroheni se jeni duke ndërtuar muskuj në mënyrë të shëndetshme.

Në këtë artikull mund t’i gjeni disa këshilla se si ta bëni këtë, raporton “Bright Side”.

Dieta

Kur mundoheni të fitoni muskuj, filloni në kuzhinë. Çka dhe sa hani mund të ndihmojë të ndërtoni ose të dështoni në këtë proces. Kur dëgjoni fjalën “dietë”, shumica nënkuptojnë se duhet t’i ndërpresin disa ushqime, mirëpo kur është fjala për ndërtimin e muskujve ju duhet të ngrisni sasinë e ushqimit. Nëse gjatë ditës konsumoni rreth 2000 kalori mundohuni t’i shtoni edhe 500. Provoni ushqimet që kanë proteina të shumta, si vezët, tërshëra, jogurt grek, etj.

Në vend që të hani 2 ose 3 herë në ditë, mundohuni që të hani diku rreth 5 deri 6, por në sasi më të vogla.

Bëni ushtrime të përgjithshme

Ushtrimet janë të rëndësishme, por duhet të siguroheni se jeni duke i futur të gjithë muskujt në funksion, me ushtrime të përgjithshme.

Bëni ushtrime të ndryshme, mos koncentrohuni vetëm në disa ushtrime. Mësoni se cili ushqim ndihmon me muskuj. Ushtroni tricepsin me ushtrime për duar.

Siguroheni që keni krijuar një orar të ushqimit dhe të ushtrimeve. Si dhe gjatë kohës kur bëni ushtrime mateni kohën, nëse dje keni ushtruar këmbët për 10 minuta, kështu duhet të vazhdoni edhe në ditët tjera.

Pushimi po ashtu luan një rol të madh, të flini 7-8 orë çdo ditë ju ndihmon të ndërtoni dhe rindërtoni muskuj. 

Të ngjashme