Si të përballoni më lehtë shkarkimin nga puna?

Prishtinë | 03 Maj 2023 | 10:01 | Nga Ekonomia Online

Nuk është gjithmonë e lehtë të kapërcesh vendimet e marra nga lart për të cilat nuk i kuptojmë arsyet. Por është thelbësore të jesh në gjendje të metabolizosh ngjarje që mund të jenë traumatike për këdo, si p.sh. të gjesh veten brenda natës pa punë. Të pushuan nga puna apo vendose të pushosh veten? Ja çfarë duhet bërë.

Shumë njerëz që e kanë kaluar tashmë këtë moment, që po përballen me të ose që i frikësohen, mund ta bëjnë këtë pyetje. Sigurisht që nuk është e lehtë, por ekspertët japin këshilla të dobishme për të mos u dekurajuar.

Fillimisht, të kujtojmë se në rast shkarkimi mund të kërkojmë shpjegime, në rast se këto nuk jepen. Duhet të vlerësojmë me kujdes nëse ajo që ka vendosur punëdhënësi përputhet, për sa i përket kohës, arsyeve dhe metodave, me dispozitat e kontratës së punës. Nëse gjithçka respekton atë që u krijua në fillim të punës, për të përballuar më mirë këtë moment delikat, ja çfarë duhet të bëni:

Duhet të pajtoheni me realitetin, duke mos mohuar asgjë dhe duke filluar të kuptoni se ai kapitull i jetës suaj është mbyllur, por mund të hapet një kapitull më interesant.

Mos lini vetëm të përballeni me të gjitha këto, sepse mund të keni panik dhe frikë: rrethohuni me njerëz që mund t’ju kuptojnë dhe kuptojnë.

Në mënyrë të ngjashme, mos i frenoni emocionet tuaja, por përpiquni t’i kanalizoni ato nga jashtë, menaxhoni ato, lejojini të shfryhen për t’u përballur me realitetin e fakteve.

Një pushim nga puna nuk do të thotë fundi i gjithçkaje. Mos i vini në dyshim aftësitë tuaja, por punoni për të treguar se nga çfarë jeni krijuar.

Kjo është koha më e mirë për të përditësuar CV-në tuaj, për të shkruar atë që jeni në gjendje bardhë e zi: do t’ju ndihmojë gjithashtu të kuptoni se çfarë jeni në gjendje.

Pranoni gabimet që mund të keni bërë dhe gjithmonë përpiquni të përmirësoni veten.

Filloni të përhapni fjalën menjëherë, mos u kënaqni në një periudhë shumë të gjatë të ëmbël duke mos bërë asgjë, sepse mund të humbni kohë të çmuar.

Mos harroni se një pushim nga puna mund të jetë gjithashtu një mundësi për t’u kapur.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme