Tri gabimet më të shpeshta të ndërmarrësve të rinj

Prishtinë | 03 Sht 2023 | 07:00 | Nga Ekonomia Online

Në këtë artikull ju do të njiheni me disa prej gabimeve më trashanike që bëjnë pjesa më e madhe e sipërmarrësve të rinj, dhe sigurisht edhe disa prej zgjidhjeve për t’i eliminuar ato.

1.Mungesë origjinaliteti

Fatkeqësisht në ditët e sotme pjesa më e madhe e kompanive sidomos ato të reja i kushtojnë rëndësi shumë të madhe shitjeve, pra që të kenë një numër sa më të lartë shitjesh për të gjeneruar të ardhura sa më të larta dhe nuk i kushtojnë aspak rëndësi cilësisë dhe origjinalitetit, shkruan Ekonomia Online. Duke qenë se për ta një gjë e tillë nuk konsiderohet aspak si gabim, është i lartë numri i atyre që bien në këtë grackë artificialiteti.

Ja cilat janë disa zgjidhje:

Klienti është mbret – Kjo është një ndër shprehjet që për shumë sipërmarrje të reja duhet të kthehet në sloganin kryesor.

Detajet – Përpara se ju të hidhni në treg çfarëdo lloj produkti, ju duhet të keni studiuar me imtësi edhe detajet më të vogla. Mos u nxitoni të hidhni një produkt në treg më parë se konkurrenca juaj por përpiquni që atij produkti të mos t’i mungojë asgjë.

Mos reshtni së mësuari – Me kalimin e viteve çdo gjë ndryshon dhe aq më shumë edhe teknologjia, e cila në fakt ecën me hapa më të shpejtë ndryshimi. Nëse edhe ju dëshironi që të ecni më të njëjtin ritëm, atëherë ju këshillohet që të mësoni vazhdimisht gjëra të reja, dhe ta shihni procesin e të mësuarit si një proces që nuk përfundon kurrë.

2. Nuk mbahen “dy kunguj nën një sqetull”

Këshillohet që të përqendroheni shumë mirë në biznesin që keni, ta përmirësoni atë kohë pas kohe dhe të mos shpërqendrohuni duke u marrë edhe me gjëra të tjera dhe duke u lënë thelbin e biznesit tuaj pas dore. Në këtë mënyrë ju, jo vetëm që do ta zhvilloni atë, por edhe do të forconi brand-in tuaj duke e bërë atë të besueshëm tek konsumatori.

Ashtu siç thotë edhe shprehja popullore “nuk mund të mbahen dy kunguj në një sqetull”, prandaj përqendrohuni në produktin tuaj kryesor duke u munduar ta përmirësoni atë sa më shumë të mundeni.

3. Nuk i kushtojnë rëndësi çështjeve dytësore

Për sipërmarrësit e rinj, një presje e vogël e vendosur gabim në faqen e tyre të website-s konsiderohet një gabim fare i parëndësishëm. Por ky nuk duhet të konsiderohet si i tillë sepse të gjitha problemet e mëdha lindin nga probleme të cilat konsiderohen si të parëndësishme.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme