Vulin: Kapitulli 35 është një mjet shantazhi nga BE për të detyruar Serbinë të njohë Kosovën

Prishtinë | 02 Dhj 2023 | 13:06 | Nga Ekonomia Online

Për BE-në, kapitulli 35 është bërë mjet shantazhi për të detyruar Serbinë të njohë Kosovën, tha sot i sanksionuari i SHBA-ve dhe ish-shefi i BIA-s, Aleksandar Vulin.

Ai në një deklaratë me shkrim ka thënë se më 22 janar 2014, si ministër pa portofol në krye të Kosovës, ka udhëhequr delegacionin e Serbisë në bisedimet me Bashkimin Evropian për temën e kapitullit 35 dhe se ka thënë qartë në emër të i Shtetit të Serbisë se kapitulli 35 nuk ishte zëvendësim për dialogun e Brukselit dhe se çështjet e statusit nuk mund të zgjidhen në të, si dhe se kapitulli 35 nuk është hapësirë ​​për inicimin e temave të reja për të cilat nuk është rënë dakord në dialogun e Brukselit.

“Përfaqësuesit e Bashkimit Evropian konfirmuan se është siç thashë, por nëntë vjet më vonë, kapitulli 35 është bërë një mjet shantazhi për BE-në për të marrë atë që nuk e fituan në negociatat me Aleksandar Vuçiqin dhe Serbinë, një mjet që duhet të shërbejnë për presion ndaj Serbisë që të braktisë veten dhe të njohë Kosovën si shtet të pavarur dhe demokratik”, theksoi Vulin.

Të ngjashme