10 mendime të bukura për punën

Prishtinë | 17 Shk 2024 | 00:41 | Nga Ekonomia Online

“Në qoftë se nga përtacia do të shtrihem në shtrat dhe të më zërë gjumi, atëherë më mirë të vdesë”

Johann W. Goethe

“Plogështia e dobëson trupin, puna e kalit atë. E para sjell pleqëri të hershme, e dyta rini të gjatë”

Celsus

“Asnjeri, asnjëherë, nuk është mbytur në djersën e tij”

Ann Landers

“Kur dëshira dhe aftësia punojnë së bashku, atëherë pritet një kryevepër”

John Ruskin

“Sa më fisnike të jetë puna, aq më e madhe do të jetë kënaqësia”

Arthur Schopenhauer

“Në qoftë se dy persona në të njëjtin vend pune, bien dakord gjithmonë për çdo gjë, atëherë vetëm njëri nga të dy është i dobishëm. Nëse ata kundërshtohen vazhdimisht, janë të dy të dobishëm”

Darryl F. Zanuck

“Një makinë mund ta bëjë punën e pesëdhjetë njerëzve të zakonshëm,  por asnjë makinë nuk mund ta bëjë punën e një njeriu të jashtëzakonshëm”

Elbert Hubbart

“Të jesh i zënë, është justifikimi më i mirë për të mos punuar”

Keneth Tyman

“Çdokush që mund të ecë deri tek zyra e ndihmës sociale, mund të ecë edhe deri në punë”

Al Capp

“Jo puna, por natyra është e përjetshme”

Aristoteli
Fjalë Kryesore:

Të ngjashme