4 këshilla për një ditë më produktive

Prishtinë | 18 Jan 2023 | 07:46 | Nga Ekonomia Online

Mënyra se si e nisni ditën tuaj mund ta ndryshojë gjithë vazhdimin e saj.

Ekspertët e produktivitetit dhe punës thonë se gjumi është hapi i parë drejt një dite me energji të mjaftueshme për të qenë më shumë produktivë.

  • Jepuni përparësi gjërave më të rëndësishme. Pasi të keni bërë listën, programoni ditën në mënyrën më efikase.
  • Eliminoni vendime dhe detyra të parealizueshme.
  • Përcaktoni orën e punës para se të shkoni në zyrë. Nëse duhet t’i përgjigjeni një email-i apo telefonatave që lidhen me punën para se të shkoni në zyrë, përcaktoni një kohë për t’u ulur për të bërë pikërisht këtë gjë.
  • Merrni pak kohë për veten. Nuk ka rëndësi se për çfarë bëhet fjalë, nëse meditoni, lexoni lajmet, dëgjoni muzikë relaksuese, bëni diçka për veten.
Fjalë Kryesore:

Të ngjashme