6 shenjat që tregojnë se trupi juaj po plaket shumë shpejt

Prishtinë | 18 Qer 2024 | 01:51 | Nga Ekonomia Online

Shkencëtarët besojnë se plakja varet kryesisht nga faktorët e jashtëm dhe jo nga gjenetika. Vetëm 20% e ndikimit përcaktohet nga trashëgimia. Sipas hulumtimeve të fundit, disa njerëz janë 3 herë më të shpejtë në procesin e plakjes.

Mosha biologjike e një personi ka një efekt të madh në atë se si ata duken, prandaj njerëzit e të njëjtës moshë mund të duken më të rinj ose më të vjetër se ata me të vërtetë.

Lexoni më poshtë shenjat që tregon se ju jeni plakur më shpejt.

1. Lëkura jashtëzakonisht e thatë dhe e ndyrë

2. Rrudha poshtë syve.

3. Çrregullime të ciklit menstrual

4. Dobësi fizike

5. Rënie flokësh

6. Çrregullime të gjumit.

Të ngjashme