7 truqe psikologjike për të bërë një përshtypje të mirë te shefi

Prishtinë | 26 Qer 2023 | 09:30 | Nga Ekonomia Online

Shumë njerëz do të dëshironin të ishin të preferuarit e shefit. Fatmirësisht, ka truke të thjeshta, si tundja e kokës ose vendosja e këmbëve në tokë, që do t’ju ndihmojnë të bëni një përshtypje të mirë tek to.

Sipas Bright Side nëse e bën shefin tënd të të pëlqejë, kjo do të thotë që je një hap më pranë një ngritje në detyrë. Më poshtë janë listuar 7 truke që mund t’ju ndihmojnë të fitoni zemrën e shefit tuaj.

  • Mos kini frikë të jepni mendimin tuaj

Mosmarrëveshja me shefin nuk është gjithmonë një ide e keqe. Ndonjëherë kjo madje mund t’ju bëjë më të vlefshëm në sytë e tyre dhe ata do të vlerësojnë ndershmërinë dhe përkushtimin tuaj. Sidoqoftë, mosmarrëveshja nuk duhet të ketë karakter personal dhe duhet të jetë në interesin më të mirë të ekipit. Jini të drejtpërdrejtë në atë që besoni, por gjithmonë sigurohuni që mosmarrëveshja të vijë si një qasje logjike ndaj problemit.

  • Mbajini këmbët në tokë

Kur jeni në një takim me shefin tuaj, përpiquni të mos uleni me këmbë të kryqëzuara. Mbajtja e këmbëve në tokë mund t’ju ndihmojë të gjeni më lehtë përgjigje për pyetje shumë komplekse. Kjo hile mund t’ju ndihmojë gjithashtu të keni mendime racionale dhe krijuese, të cilat mund të jenë një arsye më shumë që shefi juaj të mendojë për ju.

  • Pyesni shefin tuaj për këshilla, jo mendimin e tyre

Sipas një psikologu, kur i kërkoni shefit tuaj mendimin e tyre, ata do të bëhen një vlerësues objektiv. Por, kërkimi i tyre për këshilla do të krijojë një atmosferë partneriteti që do t’i inkurajojë ata të jenë më përkrahës të vendimeve dhe ideve tuaja.

  • Kur përpiqeni që gjatë një bisede të tundni kokën

Nëse doni që shefi juaj të bie dakord për diçka me ju, buzëqeshni, mbani kontakte me sy dhe tundni kokën ndërsa jepni deklaratën tuaj. Ky kombinim i gjuhës së trupit mund të ketë një efekt hipnotik tek shefi juaj, gjë që do t’i bëjë ata të tundin kokën në përputhje me deklaratën tuaj.

  • Bëni biseda të zgjuara

Askush nuk dëshiron të flasë për punën 24/7, madje as shefi juaj. Pra, nëse jeni në një situatë ku duhet të bëni biseda të vogla me shefin tuaj, pyesni ata diçka në lidhje me hobet ose interesat e tyre në vend të pyetjeve që lidhen me punën.

  • Zotëroni gabimet tuaja

Nëse bëni një gabim, mos u përpiqni ta fshihni atë nga shefi juaj ose të fajësoni të tjerët për këtë. Pranoni gabimin tuaj tek shefit. Ata do t’ju respektojnë shumë më tepër nëse e dëgjojnë nga ju sesa nga punonjësit e tjerë, ose edhe më keq, nga klientët. Të thuash të vërtetën do të të ndihmojë të ndërtosh një lidhje të besueshme me ta, e cila do të të vendosë në piedestal.

  • Keni disa zgjidhje për një problem

Shefat nganjëherë mund të jenë të shqetësuar sepse nuk janë në gjendje të zgjidhin problemet. Pra, kur i sillni shefit tuaj vetëm një zgjidhje për një problem, ju padashur po e rritni frikën e tyre për të humbur kontrollin.

Por kur sillni 2 ose 3 zgjidhje dhe e lini të zgjedhë midis tyre, ata do të ndjehen sikur po i japni një kontribut të rëndësishëm në zgjidhjen e problemit. Ata nuk do të ndjehen sikur janë të detyruar të zgjedhin diçka që nuk duan.

Të ngjashme