Bogujevci: Jam në një lidhje, pohimet e mia lidhen me diskutimet për vendimmarrjen e grave

Prishtinë | 10 Mar 2023 | 13:28 | Nga Ekonomia Online

Nënkryetarja e Kuvendit të Kosovës, Saranda Bogujevci ka thënë sot se deklarata e saj rreth preferencës për t’u bërë nënë “pa pasur nevojë për burrë”, ndërlidhet me qëndrimin e saj mbi të drejtën e grave për fertilizim të asistuar.

Ajo, në një deklarim për T7 të premten, tha se ajo është në një lidhje dashurie dhe se deklarata e djeshme në Kuvendin e Kosovës nuk paraqet pikëpamje personale.

“Unë e kam partnerin, nuk jemi të martuar, por kjo deklaratë e djeshme e imja ndërlidhet me disa diskutime me rëndësi në vendimmarrjen që e kemi të krijojmë mundësi të barabarta për shoqërinë tonë”, është shprehur Bogujevci.

“Një shqetësim tjetër që e kam është se kur vijmë te pika e vendimmarrjes shpesh merren vendime që në njëfarë forme krijohet një kontroll ndaj gruas. Unë besoj që një grua do të bëhet nënë, pa marrë parasysh a është e martuar apo jo, nuk duhet t’i cenohet ajo e drejtë për t’u bërë nënë”, ka thënë Bogujevci.

Bogujevci, gjatë seancës së Kuvendit, deklaroi se preferon të bëhet nënë pa pasur nevojë për burrë, sepse këtë ia mundëson shkenca.

Të ngjashme