Del në qarkullim një variant i ri i COVID, ka këto simptoma

Prishtinë | 02 Maj 2023 | 12:05 | Nga Ekonomia Online

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka identifikuar një variant të ri të Covid-19 që po përhapet në të gjithë globin. Ai është quajtur “Arcturus” dhe ka simptoma të reja.

XBB.1.16 ose Arcturus Organizata Botërore e Shëndetësisë po e klasifikon si një “variant nën monitorim”, i cili është më pak serioz se variantet e reja të Covid. Megjithatë, klasifikimet janë fluide dhe mund të ndryshojnë në çdo kohë.

3Ky variant ka një shkallë transmetueshmërie më të lartë se llojet e mëparshme. Varianti i ri sjell me vete një simptomë krejtësisht të re të COVID-19: konjuktivitin, i njohur gjithashtu si syri rozë, i cili shpesh kombinohet me kruajtje.

XBB.1.16 është zbuluar në 22 vende, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara. Ky variant sipas studiuesve nuk ka gjasa të rëndojë shëndetin, kjo pasi njerëzit janë vaksinuar dhe kanë imunitet më të lartë pas infeksionit të mëparshëm.

Të ngjashme