Kuçi mohon të ketë qenë në dijeni për lëshimin e lejeve për Kelkosin

Prishtinë | 10 Dhj 2020 | 16:29 | Nga Ekonomia Online

Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Fitore Pacolli, e ka pyetur ministrin e Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi, se pse u është thënë shërbyesve civilë e profesionistë që nëse nuk i bëni shkresat e duhura për lejet e Kelkosit, Austria do t’ia tërheqë njohjen Kosovës.

“A mund të na tregoni këtë? Këtë e kemi informatë të saktë. Pse i keni frikësuar zyrtarët brenda ministrisë se nëse nuk i bëhet leja Kelkosit, Kosova do të dërgohet në arbitrazh?” – e ka pyetur Pacolli ministrin Kuçi në Kuvend.

E Kuçi ka thënë se as që e ka ditur se janë lëshuar këto leje.

“Unë as që e kam ditur që janë lëshuar këto leje. {farë i kam thënë zyrtarëve të mi është që të bëjnë çdo gjë brenda ligjit. Nëse i ka plotësuar kriteret lëshojini dhe nëse nuk i plotësojnë atëherë jo. Është e kundërta e asaj që po thoni. Normalisht që unë i përcjelli procedurat dhe zyrtarëve të mi ju kam thënë se ata duhet të zbatojnë vetëm ligjin”, ka thënë Kuçi.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme