ShBA-ja do të vazhdojnë të mbeten partner i fuqishëm për sektorin privat në Kosovë

Prishtinë | 20 Jan 2021 | 14:33 | Nga Ekonomia Online

Sot në takimin e Kryetarit të Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, me drejtuesin e Korporatës Zhvillimore Amerikane (DFC) për Evropën Juglindore, John Jovanovic, vazhduam diskutimet për përfshirjen e kësaj korporate amerikane në financimin e projekteve të sektorit privat në Kosovë.

Në fokus të veçantë projektet në energji, projektet që mundësojnë integrimin në tregjet globale të furnizimit (nearshoring) dhe instrumentet e reja financiare për përkrahje të bizneseve fillestare dhe të NVM-ve.

Vazhdimësia e përkushtimit amerikan, në përkrahje të Kosovës, u konfirmua edhe nga Sekretari i nominuar Blinken, gjatë dëgjimeve për konfirmim në Senatin Amerikan.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme