Fëmijët që hanë mëngjes mësojnë më mirë

Prishtinë | 15 Maj 2024 | 05:27 | Nga Ekonomia Online

Një mëngjes i mirë është i rëndësishëm jo vetëm për të rriturit, por edhe për fëmijët.

Studimet thonë se ky vakt nuk duhet humbur nga fëmijët. Hulumtues nga Universiteti i Cardiff thonë se vakti i mëngjesit përmirëson aftësitë e kujtesës, nivelin e dëgjimit dhe aftësisë e kapjes së mësimet që në orën e mësimit.

Mëngjesi i fëmijës tuaj mund të filloj me thelbin e mëngjesit, qumështin. Nëse fëmijës i pëlqen kosi mund ta konsumojë edhe ate, por mos i shtoni sheqer sepse fëmijët duhet të mësohen edhe me shijet që nuk janë të ëmba, këshillon gastroenerologia docente në Universitetin Campus Biomedico, Luca Piretta. Përveç qumështit, vakti i mëngjesit është mirë të përmbajë edhe frutat dhe lëngjet.

“Zgjedhja e reçelëve është shumë mirë por mos harroni të konsumoni frutat, ose lëngjet e tyre” thotë gastroenerologia Luca Piretta. Vetëm një familje në katër e dinë se mëngjesi duhet të japë 25% e kalorive të ditës.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme