Gabimet që i përsërisim sa herë bëjmë dush

Prishtinë | 04 Mar 2023 | 07:52 | Nga Ekonomia Online

Pak do të mendonin se mund të bënin në mënyrë të pasaktë një gjë të tillë të thjeshtë si dushi, por në të vërtetë ka rregulla për ta mbajtur lëkurën tuaj të shëndetshme. Ja disa gabime tipike që bëjmë kur bëjmë dush.

Larje për një kohë të gjatë: Ashtu si uji i nxehtë, banja e gjatë e than lëkurën shumë, duke rezultuar në skuqje dhe në kruajtje. Kohëzgjatja optimale e dushit është rreth 10 minuta.

Përdorimi i shpeshtë i xheleve shkumëzuese dhe larësve të trupit: Sa më shumë shkumë ka, aq më shumë substanca artificiale ekzistojnë në një xhel dushi. Kjo do të thotë se po largoni shtresën natyrale të vajit mbrojtës, duke çuar në thatësi dhe vrazhdësi të lëkurës.

Përdorimi i sfungjerëve të vjetër dhe të lagur: Sfungjerët e lagësht janë të përsosur për bakteret dhe rritjen e mykut, kështu që është më mirë për t’i ndryshuar ato një herë në çdo 4 javë. Mundohuni të përdorni një peshqir në vend të tij.

Ujë tepër të nxehtë: Uji i ngrohtë e bën lëkurën të thatë dhe të ashpër. Ai largon vajin e lëkurës, duke e lënë atë të pambrojtur. Ai gjithashtu rrit rrjedhjen e gjakut, që shpesh çon në eritemë, inflamacione dhe skuqje. Temperatura 35-40 °C është e përkryer për lëkurë të shëndetshme.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme