Gratë që zgjohen herët në mëngjes rrezikohen më pak nga depresioni!

Prishtinë | 27 Shk 2023 | 07:46 | Nga Ekonomia Online

Gratë që zgjohen herët pasi të rriten, kanë më pak gjasa të zhvillojnë depresionin se sa ato që e duan të qëndrojnë në shtrat thotë një hulumtim i fundit.

Shkencëtarët thonë se ekspozimi ndaj dritës së diellit ndikon në rrezikun e një personi për t’u bërë në depresion dhe gratë që zgjohen herët kanë një shans më të vogël 12 deri 27 për qind.

Një studim i më shumë se 32.000 grave me një moshë mesatare prej 55 vjeçësh ka gjetur ata që e përshkruajnë veten si adhuruese të natës apo ndërmjetësimit, kanë gjasa më shumë të përfundojnë me sëmundjen mendore.

Megjithatë, nuk është një mallkim dhe shkencëtarët thonë se njerëzit që duan të flejnë vonë mund të ndihmojnë në reduktimin e rrezikut duke u ngritur më herët dhe duke parë më shumë dritë.

Por lidhja midis preferencës së gjumit dhe depresionit mbetet akoma edhe kur llogariten këto faktorë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme