Haziri: Draft-statuti i Asociacionit ishte prezantuar para gjashtë viteve në Prishtinë

Prishtinë | 11 Maj 2023 | 08:41 | Nga Ekonomia Online

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, ka thënë se draft-statuti i Asociacionit që u paraqit më 2 maj në Bruksel gjatë dialogut Kosovë-Serbi, qe prezantuar në Prishtinë edhe gjatë vitit 2017.

Sipas tij, “ekipi Menaxhues është pjellë e negociatave”.

Haziri u shpreh në Kanal 10 se politikanët në Kosovë nuk duhet të befasohen nga puna e këtij ekipi që ka pasur mandat që nga formimi i tij. I njëjti ekip ishte liruar nga ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi.

“Pse Hoti për gjashtë muaj të vetëm arriti me i duru dy anëtarët e vetëm të ekipit menaxhues, e Kurti mbi dy vjet mandat s’është marrë asnjëherë me përbërjen e këtij ekip, e as me mandatin e tij”, tha ai.

“Njëanshëm ka qenë e vështirë të veprohet. Nëse Kurti veproi njëanshëm me ekipin, ka pasur të drejtë që përmes ndërmjetësuesit dhe negociatorit me nxjerr çështjen e Ekipit”.

Të ngjashme