Hovenier: Marrëveshja me Kosovën kundër manipulimit të informacionit, një hap i rëndësishëm

Prishtinë | 19 Maj 2024 | 14:03 | Nga Ekonomia Online

Ambasadori amerikan, Jeff Hovenier ka komentuar nënshkrimin e sotëm të marrëveshjes së mirëkuptimit mes ShBA-ve dhe Kosovës, kundër manipulimit të informacionit nga shtetet e huaja.

Hovenier në një postim në “X” ka shkruar se ky është një hap i rëndësishëm.

“I nderuar që isha dëshmitar i nënshkrimit të një kuadri bashkëpunimi ndërmjet Nënsekretares së Shtetit, Liz Allen dhe Presidentes Vjosa Osmani për adresimin dhe kundërshtimin e manipulimit të informacionit nga jashtë. Ky është një hap i rëndësishëm drejt promovimit të informacionit të saktë globalisht dhe ndërtimit të një ekosistemi të qëndrueshëm informativ në Kosovë”, ka shkruar Hovenier.

Të ngjashme