10 thënie të Obamas për punën, suksesin, motivimin…

Prishtinë | 23 Nën 2020 | 23:25 | Nga Ekonomia Online

Keni shumë për të mësuar nga Barack Obama, presidenti i 44-të i Shteteve të Bashkuara. Si presidenti i parë me ngjyrë i Amerikës, fitorja presidenciale e Obama’s ndryshoi botën në të cilën jetojmë, dhe shënoi një ditë të madhe në histori.

Nga viti 2009 deri në vitin 2017, Obama ishte udhëheqësi i shtetit të Amerikës. Por ai gjithashtu ka diplomuar në Universitetin e Kolumbisë, në Juridik të Harvard, dhe ishte profesor në Universitetin e Chicagos në Drejtimin Juridik, një përfaqësues ligjor me ndikim dhe senator i Shteteve të Bashkuara. Arritjet e Obama-s janë të mrekullueshme.

Është e lehtë të themi se ish presidenti di shumë gjëra për suksesin, udhëheqjen, motivimin dhe punën e vështirë.

Inspirohuni nga këto 10 thënie nga Obama.

  • Për ndryshimin

‘’Ndryshimi nuk vjen nëse presim dikë ose një kohë të duhur. Ne jemi ata të cilët i presim.’’

  • Për këmbëngulësinë

‘’Asgjë që është e vlefshme në jetë nuk është e lehtë’’.

  • Për të ardhmen

‘’Ne nuk erdhëm në këtë botë për t’u frikësuar nga e ardhmja. Kemi ardhur për t’a krijuar atë’’.

  • Për motivimin

‘’Përparimi vjen në mënyrë periodike. Nuk është gjithmonë një vijë e drejtë. Nuk është gjithmonë rrugë e lehtë’’

  • Për fuqizimin

‘’Cinikët mund të jenë zërat më të lartë, por ju premtoj, se ata përmbushin më së paku’’.

  • Për udhëheqjen

‘’Një zë mund të ndryshojë një dhomë të tërë’’.

  • Për bashkëpunimin

‘’Ne nuk e shohim të ardhmen si diçka që e kemi nën kontroll, por si diçka të cilën mund t’a krijojmë me përpjekje të përbashkëta dhe kolektive’’.

  • Për mentalitetin

‘’Ne duhet të ndryshojmë idenë e përsosmërisë. Jo shumë njerëz kalojnë kohë duke  u përpjekur të jenë të përsosur’’.

  • Për punën e vështirë

‘’Nëse punoni shumë dhe kryeni përgjegjësitë tuaja, ju mund të vazhdoni përpara, pavarësisht se prej nga vini, si dukeni ose çfarë doni.

  • Për dështimin

‘’Lënia e shenjës në botë është e vështirë. Nëse do të ishte e lehtë, të gjithë do t’a bënin këtë. Por nuk është. Merr durim, angazhim dhe vjen me shumë dështime përgjatë rrugës.’

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme