KPM-ja kërkon buxhet për 37 pozita, nga Qeveria i aprovohen vetëm pesë

Prishtinë | 29 Nën 2023 | 12:24 | Nga Gzim Mujaj Shkarko Videon HD

Për ta shkarkuar videon ju lutem kyçuni ose regjistroni një llogari të re!

| Regjistrohu

Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal ka diskutuar në lidhje me kërkesat buxhetore për Projektligjin mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin 2024, raporton Ekonomia Online.

Në këtë dëgjim publik pjesëmarrës ishin Institucionet e Agjencionet që bien në fushëveprim të këtij Komisioni, ku prezent ishin përfaqësues të Komisionit të Pavarur të Mediave (KPM), të cilët thanë që janë të kënaqur me ndarjet buxhetore që janë ndarë për vitin 2024.

Ud. i kryeshefit ekzekutiv i KPM-së Farku Regjaj, tha se kanë pasur kërkesa për ndarje buxhetore për tri projekte të cilat janë aprovuat nga Qeveria, për të cilën tha se janë shumë të kënaqur.

Ai tha se kërkesa e KPM-së ka qenë që të shtohen edhe 37 pozita të reja të punës në këtë institucion, nga të cilat tha se janë aprovuat vetëm pesë pozita.

“Sa i përket projekt-buxheti këtë vit se paku deri me tani KPM është bukur e kënaqur ne aprovimin e gjitha projekteve kapitale që ka pasur. Kanë qenë tri kërkesa të tirja janë aprovuat. Të pagat e shtesa, kemi aprovim në vetëm 5 pozita për këtë vit. A janë mjaftueshme, nuk janë të mjaftueshëm”, tha ai.

Deputeti i PDK-së Mërgim Lushtaku, ka pyetur përfaqësuesit e KPM-së se për pjesën e digjitalizimit a kanë kërkuar buxhet shtesë.

Deputeti i LDK-së Agim Veliu, ka pyetur në lidhjet me kërkesat për punëtorë.

“Deshta të ndalem të kërkesa për pozita të reja. Thanë që janë 39 pozita ekzistuese, që e kanë me rrit numrin në 76 po me duket e paarsyeshëm. Dhe që sa nuk keni kryeshef ekzekutiv”, pyeti ai.

Deputeti i AAK-së Besnik Tahiri, tha se është e rëndësishme që kërkesa për staf të merret parasysh, por sipas tij, edhe aprovimi për pesë pozita është në rregull.

“Unë e lexova kërkesën e pashë se keni kërkesë për staf. Është e detajuar se për çka ky staf është për vlerësimin tim investim kapital, sepse te ju njerëzit e kryejnë punën. Kërkesa për staf është investim kapital dhe duhet që të trajtohet. Nuk ka rishikim. Ta shohim se a ka mundësi që këta të reduktojnë. Pesë qenkan mirë”, tha ai.

Regjaj duke iu përgjigjur pyetjeve të deputetëve tha se punëtoret në këtë institucion marrin detyra shtesë në mungesë të stafit, sipas tij, në këtë fazë iu duhen së paku edhe 15 punëtorë, raporton EO.

Ai me këtë rast ka shpjeguar edhe arsyet se pse që dy vite KPM është duke vazhduar me ushtrues detyre.

“Do të jetë një kërkesë e KPM-së. Jemi jashtëzakonisht pak edhe me pesë të aprovuar. Secili punëtorë në KPM merr detyra shtesë, në këtë fazë duhet edhe 15 punëtore shtesë. KPM-ja që dy vite e gjysmë është duke punuar me ushtrues detyre të kryeshefit ekzekutiv”, tha ai.

Të ngjashme