Kryeministri Kurti pranoi draftin e Projektligjit për Fondin Sovran

Prishtinë | 13 Mar 2023 | 18:11 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, takoi sot grupin e ekspertëve të ngarkuar me hartimin e Projektligjit për Fondin Sovran.

Grupi i ekspertëve, i udhëhequr nga koordinatorja Rrezarta Pllana, informoi Kryeministrin Kurti lidhur me punën intensive në hartimin e projektligjit, përfshirë këtu takimin me përfaqësuesit e fondeve investive nga Greqia e Sllovakia, thuhet në një komunikatë për media.

Projektligji për Fondin Sovran të Republikës së Kosovës, është publikuar sot në platformën e konsultimeve, i qasshëm për lexim dhe komentim të publikut dhe palëve të interesuara.

Fondi Sovran do të administrojë ndërmarrje e asete të Republikës me potencial zhvillimor, duke përmirësuar qeverisjen dhe duke rritur vlerën e tyre, me synim zhvillimin e vendit dhe mirëqenien e qytetarëve.​

Të ngjashme