Kryeziu: Me çka nuk është i kënaqur deputeti Hoti?

Prishtinë | 18 Jan 2023 | 15:10 | Nga Ekonomia Online

Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Përparim Kryeziu, ka reaguar pasi deputeti i LDK-së, Avdullah Hoti, përmendi pagesën e një kompanie konsulente nga ana e kryeministrit Kurti 58 mijë franga pa procedura prokurimi për në Davos të Zvicrës, ku po mbahet Forumi Botëror Ekonomik.

Ndonëse nuk e ka mohuar pretendimin e Hotit për këtë pagesë, Kryeziu ka vijuar me stilin e zakonshëm, duke radhitur “sukseset” e kryeministrit si kundër-reagim ndaj deputetit të LDK-së.

Në anën tjetër, ish-kryeministri Hoti ka kritikuar Kurtin përveç kësaj pagese edhe për deklaratat konfliktuoze dhe thirrjet për investim, të cilat, sipas tij, nuk shkojnë bashkë.

“Shkon në Davos dhe e organizon një minikonferencë për investime, për të cilën e paguan një kompani konsulente 58,341.19 franga zvicerane pa asnjë procedurë prokurimi. Por, në dhomën tjetër, kërkon nja 70 trupa më shumë të KFOR-it nga Finlanda, edhe pse KFOR-i e rrit dhe e zvogëlon numrin e ushtarëve brenda natës sipas nevojës që ka. Çfarë mesazhe janë këto dhe çfarë promovimi i investimeve është ky?!”, ka deklaruar ndër të tjera Hoti.

Të ngjashme