Argjentinë, shkencëtarët zbulojnë bretkosën e parë fluorescente

Prishtinë | 14 Mar 2017 | 16:41 | Nga

Shkencëtarët thonë se bëhet fjalë për bretkosën e cila në dritën e zakonshme ka ngjyrë të gjelbër dhe kafe me pika të kuqe, ndërsa në dritë ultravjollcë, bretkosa bën dritë të gjelbër fluorescente.

Hulumtuesit në Muzeun e Shkencave Natyrore Bernardino Rivadavia në Buenos Aires të Argjentinës, në pellgun e Amazonit kanë zbuluar bretkosën e parë fluorescente.

Bretkosa është zbuluar krejtësisht aksidentalisht, me rastin e eksplorimit të llojeve të tjera të amfibeve.

 

 

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme