Kurti merr pjesë në hapjen solemne të Kampionatit Shtetëror të Esports

Prishtinë | 14 Pri 2024 | 16:12 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri i Repulikës së Kosovës, Albin Kurti, mori pjesë në hapjen solemne të Kampionatit Shtetëror të Esports.

Pasi i uroi organizatorët për këtë garë, ai tha se Federata për herë të parë ka mbështetje financiare serioze nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

“Me ligjin e ri për sportin, i cili është në procedura parlamentare dhe ka kaluar në lexim të parë tashmë, kemi krijuar bazën ligjore që mundëson zhvillimin e esports në Kosovë. Jemi ndër shtetet e pakta në rajon dhe në tërë Evropën, që po ndërtojmë politika shtetërore të cilat mundësojnë zhvillimin e lojërave elektronike”, tha kryeministri Kurti.

Esports është një sfidë e re edhe emocionuese për të rinjtë tanë e të apasionuarit dhe gjithashtu është edhe një platformë për t’u shprehur, për të ndërtuar bashkëpunimin edhe për ta kultivuar talentin e të rinjve në një mjedis digjital.

“Për Kosovën, kjo është mundësi për të treguar talentin dhe inovacionin edhe në arenën ndërkombëtare. Bashkimi i këtyre dy sektorëve sjell potencial më të madh për zhvillim, edhe që duhet të promovohet me kujdes të shtuar nga të gjithë ne në të ardhmen”, u shpreh kryeministri.

Më tej, kryeministri Kurti shtoi se “Organizimi i ngjarjeve ndërkombëtare në Kosovë, është një prej politikave të cilën Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e ka prioritizuar. Andaj, synojmë që së bashku me Federatën dhe komunitetin e lojërave elektronike të sjellim në Kosovë gara dhe turnire të Esports, që mbahen tek ne, sa më shpesh, sa më shumë, ashtu që Kosova të bëhet epiqendra e këtij organizimi përveçse në rajon, edhe më gjerë në Evropë e në botë”.

Të ngjashme