Kurti: Zgjedhjet evropiane të 9 qershorit, janë vendimtare për të ardhmen e sigurinë

Prishtinë | 06 Maj 2024 | 08:24 | Nga Ekonomia Online

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se zgjedhjet evropiane të 9 qershorit, janë vendimtare për të ardhmen, sigurinë dhe prosperitetin në Evropë.

Kryeministri Kurti, gjatë vizitës së tij në Berlin, përmes një postimi në Facebook, ka njoftuar se ka qenë pjesë e konferencës së nivelit të lartë të Partisë së Socialistëve Evropianë dhe nga aty ka shprehur mbështetjen për kandidatët socialdemokratë Katarina Barley dhe Nicolas Schmit.

Ai ka vlerësuar se “vota për ta, është e domosdoshme për mbrojtjen e vlerave e parimeve demokratike, të solidaritetit e të gjithëpërfshirjes, të të drejtave të njeriut dhe sundimit të ligjit, të drejtësisë sociale e të pluralizmit politik”.

“Vota për ta, është e domosdoshme për mbrojtjen e vlerave e parimeve demokratike, të solidaritetit e të gjithëpërfshirjes, të të drejtave të njeriut dhe sundimit të ligjit, të drejtësisë sociale e të pluralizmit politik”, ka shkruar Kurti mes tjerash.

Sipas tij, këto vlera janë të kërcënuara çdo ditë e më shumë nga rrymat e djathta radikale.

Të ngjashme