6 zakonet që ju bëjnë të ndiheni të lodhur

Prishtinë | 16 Jan 2022 | 21:22 | Nga Ekonomia Online

Le të diskutojmë gjashtë zakonet më të shpeshta që na bëjnë të ndjehemi të lodhur – dhe si mund  t’i rregullojmë ato.

Putting the spring back in your spine

1.Vazhdimisht qëndroni ulur

Një stil jetese vazhdimisht i ulur mund të thith shpejt energjinë tuaj. Ekzistojnë gjithashtu prova që të qëndruarit ulur për një kohë të gjatë kontribuon në sëmundje mendore siç janë ankthi dhe depresioni.

Poor sleep may adversely affect memory in older adults | Deccan Herald

2.Kualitet i dobët i gjumit

Për shkak të natyrës së pandemisë aktuale, njerëzit mund ta kenë edhe më të vështirë të bijnë në gjumë. Shmangni gjumin e pasdites dhe praktikoni të zgjoheni në mëngjes.

3.Marrja e gjërave personale

Marrja e sendeve shumë personalisht mund të shkatërrojë nivelet e energjisë. Për fat të mirë, ju mund të bëni diçka në lidhje me të. Ju mund të reflektoni në shumë aspekte të jetës tuaj, përfshirë marrëdhëniet tuaja.

Is Zombie Scrolling Syndrome Zapping Your Child's Health? | McAfee ...

4.Përdorimi i tepërt i rrjeteve sociale

Media sociale mund të jenë të mira për t’u lidhur me familjen dhe miqtë e afërt. Problemi është kur mediumi bëhet qendra e jetës shoqërore të një personi, ajo fillon të monopolizojë vëmendjen tuaj dhe, rrjedhimisht, energjinë tuaj dhe ju bënë të ndjeheni të lodhur.

STUDY IN DIET TRENDS REVEALS THAT A POOR DIET IS WORSE FOR YOUR ...

5.Dieta e dobët

Ushqimi është burimi ynë kryesor i energjisë. Të hash dobët do të bëjë që nivelet tona të energjisë të bien. Standardet tona të lodhjes shpesh i atribuohen asaj që ne po hamë dhe sa ujë po pimë. Fatkeqësisht, shumë prej nesh nuk po i kushtojnë vëmendje.

The 17 Facepalm Moments that Rocked Twitter

6.Njerëzit që tentojnë t’i kënaqin të tjerët ua thithin energjinë

Këta njerëz zakonisht janë të sjellshëm, vetëmohues, të dashur dhe të devotshëm. Përbërja psikologjike e kënaqësve të njerëzve ka tendencë të jetë e bazuar në frikë. Ata kanë më shumë vështirësi të lundrojnë botën komplekse të marrëdhënieve ndërnjerëzore në veçanti, dhe kërkesat e shoqërisë në përgjithësi.

Të ngjashme