Kakao ul presionin e lartë të gjakut

Prishtinë | 04 Gus 2020 | 16:33 | Nga Ekonomia Online

Kakaoja, si në formën e saj pluhur, ashtu edhe në formën e çokollatës së zezë, mund të jetë në gjendje të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut.

Ky efekt u vërejt për herë të parë te njerëzit e një ishulli të Amerikës Qendrore që pinin kakao, të cilët kishin presion shumë të ulët të gjakut në krahasim me të afërmit e tyre nga kontinenti që nuk konsumonin kakao.

Flavanolet në kakao mendohet se përmirësojnë nivelin e oksidit nitrik në gjak, i cili mund të përmirësojë funksionin e enëve të gjakut dhe rrjedhimisht të zvogëlojë presionin e gjakut.

Por është e rëndësishme të mbani mend se përpunimi zvogëlon ndjeshëm numrin e flavanoleve, kështu që efektet me shumë mundësi nuk do të shihen nga shiriti mesatar i çokollatës.

Të ngjashme