Nëse u mbijeton këtyre 6 “sfidave”, martesa juaj do të zgjasë përgjithmonë

Prishtinë | 04 Dhj 2020 | 23:15 | Nga Ekonomia Online

Një martesë e shëndetshme nuk është një dhuratë, por zgjedhja jonë dhe puna e vështirë e vetvetes.

Të gjithë kanë probleme dhe keqkuptime në marrëdhëniet e tyre.

Ndonjëherë ndjehet sikur është më lehtë të heqësh dorë. Ndërsa kjo mund të jetë e vërtetë, është më pak sfidë sesa të vazhdosh të lëvizësh nëpër të gjitha fazat. Por nëse keni zgjedhur të jeni bashkë pavarësisht të gjithave, mund të merrni një thesar të vërtetë.

Kritika

Jo të gjithë mund të marrin kritika, por kur është shumë i drejtpërdrejtë dhe na kujton një sulm, ai mund të bëhet një problem i madh, veçanërisht midis partnerëve.

Zgjidhja është të bëni një ankesë të drejtpërdrejtë dhe të mos bëni sulme direkte ndaj personalitetit të tyre.

Rezistenca dhe kundërshtimi

Shumica prej nesh kanë përjetuar ndoshta një moment kur partneri ynë ka filluar ndërtimin e një muri dhe nuk dëshiron të flasë ose të zgjidhë një problem. Duket sikur ata nuk kujdesen aspak dhe thjesht po ju injorojnë. Nëse problemi duhet të diskutohet është gjithmonë më mirë të zgjidhni kohën e duhur kur të jeni më të qetë.

Tërheqje ndaj dikujt tjetër

Gjëja e rëndësishme është që të mos veproni në lidhje me këto ndjenja dhe të jeni plotësisht të vetëdijshëm për atë që po bëni. Mos u mbyllni nga partneri juaj vetëm sepse jeni hutuar tani. Mund të ketë shumë tundime në jetën tuaj, por besimi është një nga gjërat më të vlefshme në një marrëdhënie.

Mospërfillja

Mospërfillja vjen nga epërsia morale. Mund të jetë sarkazëm, sy që lëkundet dhe humor armiqësor dhe është gjithmonë shkatërrues për çdo marrëdhënie. Ju duhet të mësoni se si të shprehni mirënjohje. Kjo është si një pasqyrë. Sa më pozitiv të ndiheni, aq më pak shprehni përçmim. Partneri juaj duhet të shohë dhe të dëgjojë që ju tregojnë dashuri, jo vetëm acarim.

“Shpërthimi”

Fëmijët, kriza financiare, anëtarët “toksikë” të familjes dhe të gjitha ato gjëra që të gjitha së bashku mund t’ju bëjnë nervozë dhe kjo është se si arrini në një shpërthim. Ju nuk doni të bëni asgjë, por të largoheni. Kjo fazë mund të ndodhë në çdo kohë në marrëdhënie. Asnjëherë mos harroni se sfidat janë një pjesë e jetës sonë dhe se të gjitha janë të përkohshme. Nëse mund të menaxhoni kohërat më të vështira së bashku, lidhja juaj do të rritet. Martesa nuk ka të bëjë vetëm me ndarjen e gëzimit dhe lumturisë, por edhe për ndarjen e problemeve.

Pranimi dhe falja

Kjo është faza ku ne e kuptojmë më në fund faktin që ne kurrë nuk do të zgjidhim problemet në një mënyrë si ne më parë dhe duhet të kuptojmë një mënyrë më paqësore të jetuarit së bashku. Të gjithë kanë mënyrat e veta: disa flasin me miqtë e ngushtë dhe familjen, të tjerët lexojnë libra për ndihmë vetjake. Tani jemi gati të falim bashkëshortët tanë për kokëfortësinë e tyre. Pranimi i të mirës me të keqen na sjell në një nivel të ri. Luftimet ndodhin më rrallë dhe zbulojmë se nuk jemi më aq shume të ndjeshëm.

Më në fund së bashku

Pas tejkalimit e të gjitha fazave, punës së palodhur dhe dhimbjes ju merrni një xhevahir të vërtetë. Ju nuk luftoni më së bashku, keni marrëveshjet tuaja me partnerin tuaj, dhe mësoni se si t’i zgjidhni problemet dhe të mos ikni nga sfidat. Tani keni një histori. Në këtë fazë, ju e kuptoni se martesa nuk ka qenë e lehtë, por ju mund të jeni krenar për veten tuaj. Vlerësimi është shumë i rëndësishëm. Kjo ju bën të ndjeheni të sigurt për partnerin tuaj. Tani ju jeni bashkë më në fund.

Të ngjashme