Studimi thotë se njerëzit fetarë jetojnë katër vjet më gjatë se ateistët

Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0xce50cd8c
Prishtinë | 14 Qer 2018 | 09:10 | Nga

Hulumtuesit kanë gjetur një lidhje të habitshme mes jetëgjatësisë dhe besimit fetar.

Sipas tyre vizitorët e kishave dhe të xhamive, duket se jetojnë deri në katër vjet më shumë se sa ateistët, të paktën sipas një analize prej 1 mijë personave raport i botuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, njofton Klan Kosova.

Hulumtuesit e psikologjisë së Shtetit të Ohajos, pas studimit, këmbëngulin se ka merita për lidhjen: njerëzit me përkatësi fetare shpesh vullnetarë dhe angazhohen në aktivitete shoqërore gjatë gjithë jetës së tyre – diçka që lidhet rregullisht me jetëgjatësi më të gjatë.

Por ata gjetën se ky shoqërizim shfaqi vetëm për të rritur jetëgjatësinë më së shumti deri në një vit – duke sugjeruar elementë të tjerë të jetës fetare, si konsumimi i pakët i alkoolit që ka një kontribut të madh.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme