Ta bësh vetë apo t’i drejtohesh një profesionisti? Këto 7 gjëra shpesh i bëni gabim

Prishtinë | 12 Tet 2020 | 22:00 | Nga Ekonomia Online

Secili prej nesh ka qenë ndoshta në një situatë ku jemi përpjekur kaq shumë për të bërë diçka, por në fund, thjesht humbëm kohë dhe mund.

Pra cilat gjëra janë me të vërtetë të përshtatshme për t’i bërë vetë dhe cilat duhet t’ia besojmë më mirë profesionistëve?

1. Lyerja e flokëve

Bëjeni vetë: Mund t’i lyeni flokët me ngjyra natyrale. 

Shkoni te një profesionist: Nëse keni nevojë për të hapur flokët e errët, është më mirë të shkoni te një parukier. Përpjekja për të hapur ngjyrën e flokëve mund të jetë shumë stresuese dhe procesi ka disa faza.

2. Prerja e majave dhe e balukeve

Bëjeni vetë: Mund të shkurtoni majat e flokëve të gjatë. Kalojini flokët para, krihini, lidhini bisht përpara ballit, përdorni një llastik për të përcaktuar se deri ku do t’i prisni dhe pastaj merrni gërshërët.

Shkoni te një profesionist: Nëse keni nevojë të shkurtoni baluket, është më mirë të mos i bëni vetë para pasqyrës. Është më mirë të kaloni 5 minuta në një sallon për të prerë baluket, sesa një orë duke provuar t’i prisni vetë në shtëpi.

3. T’u jepni formë vetullave dhe të korrigjoni formën e tyre

Bëjeni vetë: Mund të ruani formën e vetullave në shtëpi. Do t’ju duhet një pasqyrë dhe piskatore. Ju vetëm duhet të hiqni qimet që janë rritur shumë dhe janë jashtë formës kryesore të vetullave tuaja. Gjëja kryesore është që të mos harroni të aplikoni një locion qetësues në zonat ku keni hequr qimet, para dhe pas procedurës.

Shkoni te një profesionist: Kur duhet t’u jepni formë vetullave, është më mirë të shkoni në një sallon bukurie. Përcaktimi i formës së duhur për fytyrën tuaj është shumë i rëndësishëm. Për më tepër, profesionistët kanë mjete të shumta dhe produkte bukurie që mund t’i përdorin për t’i bërë më të bukura vetullat tuaja.

4. Lyerja e vetullave dhe qerpikëve

Bëjeni vetë: Lyerja e vetullave është një procedurë e thjeshtë që mund të bëhet në shtëpi, thjesht duhet të siguroheni që të ndiqni udhëzimet. Filloni duke pastruar vetullat. Pastaj aplikoni një krem ​në zonën rreth vetullave. Përdorni një furçë për t’i lyer, lërini për 15-20 minuta, dhe më pas lajini.

Shkoni te një profesionist: është më mirë t’i lyeni qerpikët në një sallon bukurie, sepse kjo procedurë kërkon që ju të mbyllni sytë. Ai gjithashtu zvogëlon shanset për acarim ose alergji për shkak të produkteve me cilësi të ulët.

5. Pastrimi dhe larja e veshjeve të sipërme

Bëjeni vetë: Mund t’i lani rrobat vetë, por kontrolloni etiketën për të parë nëse ju lejohet kjo. Nëse po, kthejeni veshjen mbrapsht. Është më mirë të përdorni një pastrues të lëngshëm për këtë. Lajini rrobat në temperaturën e treguar në etiketë.

Shkoni te një profesionist: Të gjitha veshjet e jashtme (dimërore) duhet të pastrohen. Pasi të lani xhaketat në shtëpi, ato do të marrin shumë kohë për t’u tharë dhe mund të fillojnë të vijnë erë. Për më tepër, shpesh ajo humbet shkëlqimin. Për të shmangur këto probleme, drejtojuni një profesionisti.

6. Pastrimi i tapetit

Bëjeni vetë: Pastrojeni me fshesë korenti rregullisht tapetin tuaj. Për të hequr njollat e lehta, nuk mund të përdorni zbardhues (sodë buke, acid) nëse tapeti është në ngjyrë të errët.

Shkoni te një profesionist: Edhe nëse përdorni fshesë me korent çdo ditë, pluhuri dhe papastërtia mbesin në tapet për disa vite. Për të parandaluar problemet me shëndetin, është më mirë të përdorni herë pas here shërbime profesionale të pastrimit të shtëpive. Do të shpëtoni edhe nga instektet.

7. Organizimi i shtëpisë

Bëjeni vetë: Merrni sa më pak lodra të mëdha dhe fshihni tavolinën e hekurosjes kur nuk ju duhen. Mos harroni të shpëtoni nga gjërat që nuk ju duhen më herë pas here. Mundohuni që vizualisht ta bëni hapësirën të duket sikur ka formën e duhur duke rregulluar mobiljet në mënyrën e duhur.

Shkoni te një profesionist: Një projektues profesionist do të krijojë një projekt posaçërisht për apartamentin, duke marrë parasysh nevojat dhe preferencat tuaja. Ata mund t’ju rekomandojnë mobiljet që duhet të zgjidhni.

Të ngjashme