Vera, një dezinfektues i shkëlqyeshëm

Prishtinë | 23 Shk 2021 | 22:14 | Nga Ekonomia Online

Gjithmonë na është thënë për përfitimet që mund të japë një gotë verë. Për shembull, ne e dimë se është një antioksidant dhe madje rekomandohet nga mjekët për kushte të caktuara.

Përveç kësaj, natyrisht, të gjithëve u pëlqen të shijojnë një gotë të këndshme të verës së tyre të preferuar. Sidoqoftë, tani mund të kemi një justifikim tjetër për të ndjekur këtë ritual.

Nga një studim i publikuar nga Biblioteka Kombëtare e Mjekësisë e Shteteve të Bashkuara, tregohet se vera mund të jetë shumë e efektshme në luftimin e mikrobeve që zakonisht shkaktojnë ftohje ose njolla në dhëmbë.

Sipas studimit, vera do të ishe e përsosur për dezinfektimin e mikrobeve të këqija që vendosen në gojën tonë, tani ju mund të konsumoni një verë të mirë jo vetëm për shijen e saj të shijshme, por edhe për përfitimet e saj.

Pirja e verës kishte një efekt të vazhdueshëm antibakterial, shkruajnë autorët e studimit, shkruan noa.al. Sidoqoftë, një dallim i vogël është se vera e kuqe është më e mirë për eliminimin e baktereve sesa vera e bardhë, por nuk ndryshon shumë.

Të ngjashme