Menaxherët e futbollistëve fitojnë betejën me FIFA-n

Prishtinë | 02 Dhj 2023 | 13:55 | Nga Ekonomia Online

Rregullorja e re e FIFA-s, e miratuar në dhjetor, kufizoi ndjeshëm sasinë e komisioneve që menaxherët mund të merrnin nga futbollistët, ndër të tjera.

Kjo betejë ishte fituar më parë në Spanjë dhe Gjermani, por tani janë menaxherët e futbollistëve të Mbretërisë së Bashkuar ata që u janë imponuar rregulloreve të organit më të lartë të futbollit.

Të njëjtat zhvillime u njoftuan në Këshillin e FIFA-s dhjetorin e kaluar, duke theksuar se ishte “një hap historik drejt krijimit të një sistemi më të drejtë dhe më transparent të transfertave të futbollit”.

Disa nga agjencitë më të rëndësishme të përfaqësimit në Mbretërinë e Bashkuar (CAA Base, Wasserman dhe Stella) u bashkuan për kauzën dhe kanë arritur të sigurojnë që këto dispozita të reja, që FIFA miratoi, të bien poshtë në Ishull.

Shoqata Evropiane e Agjentëve të Futbollit bëri të ditur lajmin, pasi u publikua rezoluta:

“Jemi të kënaqur që mësuam se gjykata ka mbajtur anën e agjentëve dhe ka bllokuar zbatimin e FFAR-it (Rregullorja e Agjentëve të Futbollit të FIFA-s)”.

Të ngjashme