Mos e “lodhni” për gjithçka shefin

Prishtinë | 09 Qer 2023 | 22:11 | Nga Ekonomia Online

Mbani mend diçka: Shefi juaj është gjithmonë i zënë!

Ai ose ajo nuk ka kohë për pyetje, përgjigjet e të cilave mund t’i gjeni lehtësisht në Google ose duke pyetur kolegun ngjitur.

Pyetjet e përgjithshme të cilat nuk kërkojnë shumë imagjinatë apo nuk janë të thella, ju bëjnë të ngjani keq.

Por mos u shqetësoni. Që mos të ngjani si punonjësi më i hutuar i grupit, më pishtë kemi renditur disa nga pyetjet të cilat nuk duhet t’i drejtoni shefit.

1. Çfarë ka ndonjë të re nga kompania?

Shefi juaj nuk e ka në plan të të tregojë të rejat më të fundit të kompanisë, prandaj shuajeni kureshtjen diku tjetër.

2. Seç më zuri veshi për filanin… është e vërtetë?

Kjo është pyetja më e papërshtatshme që mund t’i bëni shefit. Biseda me të duhet të jetë sa më objektive dhe larg thashethemeve.

3. Pse po i merr “Sara” të gjithë projektet e mira?

Kur gjërat tingëllojnë shumë familjare, atëherë lind dhe konflikti midis kolegëve.

Duhet të shmangni ankesat te shefi për probleme që kanë të bëjnë me kolegët tuaj. Pyetje e ngjashme do të ishte: “Pse po e menaxhon Sara atë zonë? Mendova se më përkiste mua.”

Nëse e konsideroni vërtet një problem, atëherë konsultohuni me përfaqësuesin e tij për të zgjidhur mosmarrëveshjen.

4. Sa është leja vjetore?

Nëse prisni një përgjigje të tipit: “Pse dreqin po më pyet mua?”, atëherë duhet të tregoheni më të kujdesshëm.

Siç e përmendëm dhe më sipër, shefi juaj nuk ka kohë, prandaj për informacione të tilla duhet të drejtoheni nga burimet njerëzore ose një departament përgjegjës për këtë pjesë.

5. A do të ulemi ndonjëherë ta pimë kafen në dhomën e pushimit?

Kjo pyetje mund të jetë e pranueshme nëse e parashtroni në mënyrë “anonime”. Por përsëri mbetet një pyetje qesharake.

Të ngjashme