Mosha 33 vjeç – kulmi, ja cilat janë 15 synimet në këtë moshë

Prishtinë | 09 Mar 2023 | 22:09 | Nga Ekonomia Online

Siç e dimë të gjithë, ambicia vjen hap pas hapi duke arritur majat.

Disa ditë zgjohemi të lodhur dhe pa besim, ndërsa ditë të tjera ne ndihemi sikur do të pushtojmë botën. Por mos u shqetësoni sepse ka një kohë të jetës kur ne jemi më të motivuarit për të arritur qëllimet tona afatgjata dhe kjo është në fillim të mesit të viteve ’30. Konkretisht, në moshën 33 vjeç.

Ky rezultat vjen sipas një studimi të 2 000 të rriturve nga klinika shëndetësore.

Personat në moshën 33 vjeç rezultuan se kishin vendosmërinë më të madhe për t’iu përmbajtur qëllimeve të tyre: nga ambiciet e karrierës deri tek aftësia fizike.

Në këtë moshë njeriu ndihet më i motivuar, ka më shumë besim në vetvete, nivele më të larta energjie dhe perspektivë më pozitive. Sipas studimeve këtu kemi dhe një listë të qëllimeve më të zakonshme të jetës dhe kursimi i parave kryesonte në listë.

Në këtë moshë, këto janë 15 synimet kryesore të jetës:

Duhet të kurseni para

Të hani shëndetshëm

Ushtrime dhe aktivitet fizik

Qetësohuni mendërisht dhe fizikisht

Duhet të pini më shumë ujë

Duhet të lexoni më shumë

Të shkoni me pushime diku që keni dashur gjithmonë të shkoni

Për të udhëtuar

Të jesh më i sjellshëm me veten

Të menaxhoni mirë ekonominë, të shlyeni borxhet

Të kaloni më shumë kohë me familjen

Të shmangni alkoolin dhe duhanin

Të bëni një kurs

Të mësoni një gjuhë të huaj

Të rriteni profesionalisht

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme