Helmimi në Deçan, IKSHPK: Në dy mostra e dërguara jashtë vendit janë gjetur, Norovirus dhe E.Coli

Prishtinë | 16 Kor 2021 | 14:30 | Nga Ekonomia Online

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK), ka njoftuar se në dy mostrat e fecesit të dërguara jashtë laboratoret e Kosovës, në rastin e Deçanit, del se janë detektuar Norovirus GI/GII, Enteropathogenic E.Coli (EPEC) dhe Enterotoxigenic E.Coli (ETEC).


Me anë të një njoftimi për media, IKSHPK ka njoftuar se janë duke bërë hulumtim epidemiologjik në terren ekipet e IKShPK kanë vazhduar kërkimin e e shkaktarit të shpërthimit epidemik në komunën e Deçanit.

“Në dy mostrat e fecesit të dërguara më datën 15 korrik 2021, për testim në laboratoret jashtë Kosovës, janë detektuar Norovirus GI/GII, Enteropathogenic E.Coli (EPEC) dhe Enterotoxigenic E.Coli (ETEC)”, thuhet në njoftim.

IKSHPK ka dalë edhe me rekomandime.

Njoftimi i IKSHPK’së.

https://www.facebook.com/IKSHPK/posts/3921096114685030Të ngjashme